Graduació de la 9a promoció de BAT 2014-2016

 

Dimecres 25 de maig, el restaurant Binicomprat va acollir la cerimònia de Graduació de Batxillerat  dels 50 alumnes de la promoció 2014-2016.

 

L’emotiu acte, presidit pel titular Don Antoni Ribot Rosselló, va reunir a famílies, l’alumnat i el personal del Col·legi Sant Antoni Abat que varen poder gaudir de l’acte de graduació dels nostres protagonistes de la mà de les tutores Apol·lònia Munar i Maria Jesús Beltrán.

 

bat16_01

 

Les intervencions de la direcció es varen intercalar amb l’acte d’entrega de diplomes i reconeixement a l’excel·lència acadèmica i a l’esforç personal. A més, vàrem poder sentir les veus dels alumnes, representats per Margalida Bennásar i Carlota Chillarón, que amb paraules de Bécquer, ens varen mostrar que allò que va començar com un grup d’alumnes, ara és un grup d’amics.

 

Es va reconèixer, així, l’esforç i la superació dels joves durant la seva etapa al centre. Ara els tocarà preparar-se per afrontar nous reptes acadèmics o professionals; el que podem garantir, es que se’n van amb la motxilla plena de destreses, valors i amb la nostra estima, i que segur que tindran molt d’èxit en els seus projectes de futur.

 

bat16_02

 

Fa dos anys, aquesta promoció va assolir un rècord al nostre Centre, amb dotze alumnes premiats a l’Excel·lència Acadèmica pels seus resultats a ESO, i ara, torna a demostrar la seva progressió amb els 43 alumnes graduats que es presenten a les proves d’accés a l’Universitat, dels quals set es presentaran als Premis Extraordinaris de Batxillerat de les Illes Balears.

 

Desitgem molt d’èxit a tota la promoció 2014-2016.


Visita a l'Institut d'Investigació Sanitària de Palma


Els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat que cursen l'assignatura de Biologia, han visitat  l'Institut d'Investigació Sanitària de Palma (IdISPA), que es troba a l'hospital de Son Espases. 
Han pogut conèixer de primera mà, com es treballa en les diferents àrees d'investigació, així com els diferents professionals que hi fan feina.
     
idispa01    idispa02

 

La Dra. Dora Romaguera i el Dr. Javier Pierola ens han preparat una  visita guiada pels diferent departaments de microbiologia, neurociència, citometria, biobanc, microscipia, alimentació i salut; explicant en cadascun d'ells tota la tasca que realitzen diàriament.
El tractament d'ictus cerebral i malalties genètiques associades a l'aparició de demències, estudi i/o modificació d'antibiòtics, realització d’assajos clínics relacionats amb la nutrició entre moltes altres coses.

 
idispa03     idispa04

 

Pocs alumnes han tengut el privilegi d’entrar per primera vegada a les aules on es cursarà el 1r de Medicina de la Universitat de les Illes Balears.

Ha resultat una experiència molt enriquidora, motivadora i de gran ajuda pels nostres joves que necessiten orientar-se cap a uns estudis superiors.


Moltes gràcies a tots els professionals de l’IdISPA que han estat pendents de tots noltros i han contestat gustosament totes les preguntes realitzades.
Esperam poder tornar-hi en un futur no molt llunyà.

 

Veure publicació al Diario de Mallorca

 

 

Debat a l'aula!

 

Un grup de 11 alumnes de 1r de Batxillerat, dividits ens dos equips, participa a la 1ª lliga de debat per alumnes de Batxillerat amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament del pensament crític dels nostres alumnes.

El grup de joves, recolzats i ajudats per tots els alumnes i professorat del seu curs de Batxillerat, han portat a terme la preparació en estratègies d’Aprenentatge Basat en Problemes i de treball cooperatiu; desenvolupant competències en comunicació, socialització, interacció i autonomia, perfeccionant a la vegada habilitats de treball en equip, investigació, anàlisi de la informació i avaluació crítica.

 

Estam molt il·lusionats amb el projecte. Vos hi esperam! 

 

debat01    debat02

 

A la web www.debateenelaula.es podreu trobar tota la informació. A continuació vos adjuntam el calendari per si estau interessats en assistir.

 

debat03

 

debat04 


Viatge de Batxillerat a Berlín

 

Pla i itinerari del viatge

 

DIMARTS,  24 DE NOVEMBRE DE 2015


Partida de l’aeroport de Palma de Mallorca a les 19.40. Soparem dins l’avió. Arribada a les 22.30 a l’aeroport de Berlín-Tegel.
Assignació d’habitacions: Grups de cinc persones. Possible visita a la zona de Hackeser Höfe Cantonada de Rosentahler Strasse i Oranienbuger Strasse (Hauptbahnof-Hackeser Markt S5/S7R).

      

berlin01    berlin02

 

DIMECRES, 25 DE NOVEMBRE DE 2015


MATÍ

8.30 Arribada a la zona de la cúpula del Reichstag (Hauptbahnof- Bundestag U55,R)
8.45 Visita programada a la cúpula del Reichstag.
10.15 Sortida de la cúpula del Reichstag.
10.15-10.30 Desplaçament amb U-Bahn o S-Bahn cap a Schlossbrücke) (Bundestag/ Retrocedim fins a Haupbahnof i tornem anar A Hackeser Martkt amb S5 o S7). Voregem el riu per Burgstrasse i agafem la Karl Liebnech Strasse i agafem Unter den Linden. Arribarem a la porta de Brandenburg.  Es pot menjar un trosset d’Strudel al Café Einstein. Acabem a la Postdammer Platz i al Sony Center. (Acabam a la PDP).

 

MIGDIA

13.00-14.00 Anam a provar el menjar típic alemany al Maximilians, Friedrichstrasse, 185. Podem desplaçar-nos al carrer d’Oranienburg per dinar, é son hi ha més restaurants i són barats (ens hem de desplaçar de Brandenburger Tor fins a Oranienburger Tor-Oranienbürger strasse amb la S1).

 

HORABAIXA

15.30-16.00. Alexander Platz, Rotes Rathaus i Fernseher Turm (hem de fer el centre de la ciutat en un dia). Hi ha bastants centres comercials (Postdammer Platz/Alexander Platz U2). Es pot donar temps lliure fins les 18.30/19.00 hores.

 

NIT

19.00-20.30 Tornada a l’hotel. Descans i preparació per anar a sopar i sortir. Es pot optar per anar a fer una volta pel barri de Mitte. Proposta per sopar Sankt Oberholz a Mitte (surt com a restaurant low cost a la guía). Rosenhalter Strasse 72ª. (Haupbahnof S5/S7) fins Alexander Platz i agafar U8 fins Rosenhalter Platz.)

berlin03    berlin04

 

DIJOUS, 26 DE NOVEMBRE DE 2015

 

MATÍ

9.30-14.30 Visitem l’Illa dels Museus. Sortim a les 9.30/10.00 de l’hotel. Passem el matí a la Museuminsel (U55 o U6 des de Hauptbahnof).

 

MIGDIA

15.00 Anam a dinar a Kreuzberg i després de dinar podem fer una volta per el barri de Kreuzberg. Proposta per dinar Immanuelkirchstrasse, 31 Berlín. El restaurant es diu MUSE.  (Hem d’anar de Brandenburger Tor amb S5 o S7 fins a Alezanderplatz i després agafar U2 fins a Senefelderplatz)

 

HORABAIXA


16.30 Seguidament recorrem l’avinguda 17. Juni Travessem el TIERGARTEN. (Senefelderplatz/ Alexanderplatz amb U2/S5 o S7 d’Alexanderplatz fins a Tiergarten. Hem de atravessar-lo.

19.00-21.00 Tornada a l’hotel dutxa i preparació per sopar (Tornada amb S5 o S7 a HpB des del Tiergarten)

 

NIT

Sopar i proposta de la nit música en directe. Tant es pot tornar a la Oranienburgstrasse com cercar altres opcions. (Molt a prop de la Hauptbahnhof).


berlin07    berlin08

 

DIVENDRES, 27 DE NOVEMBRE DE 2015


MATÍ

10.30 Visita al KL Sachsenhausen. Straße der Nationen 22. D-16515 Oranienburg. Tel. +49-(0)3301-200-0. Visitor information: +49-(0)3301-200-200 Fax +49-(0)3301-200-201. Oktober 15th until March 14th: daily between 8:30-16:30. (Parteix a i 44, cada hora). Es pot partir a les 8.44 o a les 9.44.

 

MIGDIA I HORABAIXA

16.30-19.30 Tornada a les 12.44 o a les 13.44. Podem anar a visitar la East Side Gallery que està a la zona de Prenzlauer Berg. Podem dinar per aquella zona i per la tarda visitar la zona del mur. Amb el mateix R5. Mühlenstrasse 10243, Berlin, Alemanya. (Amb S5 o S7 de Hbf fins wahrschauer Strasse).

 

16.30-19.30 Una altra opció és anar al PRIMARK. Podem estudiar la possibilitat de fer 2 grups (ja dominarem bastant la situació) (Schloss Strassen Center). Walter Schreiber Platz, 1 12161 Berlin. (De Hauptbahnhof amb S5 o S7 fins a Zoologishes Garten i enllaçar amb U9 fins Schlostrasse.

 

VESPRE

20.30 Trobada a l’hotel. Decidim on anem a Sopar (És l’única cosa que no he planificat). Tant per dinar com per sopar he deixat possibilitats obertes. És fàcil desplaçar-se i podem valorar diferents possibilitats. Hem de deixar les maletes preparades per l'endemà.
berlin09    berlin10

 

DISSABTE, 28 DE NOVEMBRE DE 2015


8.00 els Bus ens recull a l’hotel. A les 11.00 surt l’avió de Berlin-Tegel. Arribada a les 13.35 a l’aeroport de Palma de Mallorca

Any Ramon LLull

Dijous 29 d'octubre realitzàrem una sortida cultural amb l'alumnat de 1r de batxillerat. La sortida fou organitzada pel departament de pastoral (Marga Pons i Pilar Ruano)i el professor de llengua catalana (Rafel Ramis).

Partírem a les 8h del matí amb un dia esplèndid. Quedàrem tots a la plaça i pujàrem a l'autobús de l'EMT fins a la parada Manacor 27. Devora la benzinera ens esperava na Marga.

Tot seguit ens adreçàrem al Parc de la Mar on berenàrem tots plegats.

Després de berenar anàrem al monument del Passeig Sagrera d'en Ramon Llull on aprenguérem que fou esculpit per l'escultor basc, nascut a Guernika, i afincat a Mallorca, Horacio de Eguía, el 1966 i inaugurat el 1967 durant l’època franquista i en ple boom turístic. L'escultura està feta de bronze i granit i té uns tres metres d'alçada i consta de quatre inscripcions en llatí, català i àrab respectivament.

 

llull02    llull01    llull03

 

Posteriorment, mentre un grup posava rumb cap a Sant Francesc, per veure el claustre i el sepulcre del savi, l'altre anava cap al Museu Diocesà on visità una exposició meravellosa sobre el beat.

El projecte de la sortida va ser conèixer més a fons la figura mallorquina més rellevant de la història des d'un altre punt de vista més lúdic i en un espai fora de les aules. Els alumnes cercaren informació a través del google i completaren una fitxa amb les explicacions teòriques del professor i els diferents llocs emblemàtics que visitaren.

A Sant Francesc aprenguérem com i quan va morir Ramon Llull i visitàrem el claustre gòtic del segle XIII. Després anàrem cap a la basílica i contemplàrem el sepulcre d'alabastre enlairat del beat realitzat per l'escultor Francesc Sagrera el 1487. Entre el claustre i la basílica vàrem poder observar al·lucinats la Relíquia (un petit fragment de la mandíbula del possible futur sant).

Trets identificatius

Els Col·legis Diocesans, seguint una rica tradició, responen al compromís de l’Església en l’educació dels més joves, que sap que “l’esdevenidor de la humanitat es troba a les mans dels qui són capaços de transmetre, a les generacions futures, raons per viure i esperar”

[seguiu llegint]

Contacte

Sant Joan de la Creu, 58
07198 Son Ferriol - Palma de Mallorca
Tel: (+34) 971 426 001
          (+34) 627 780 600
info@csantantoniabat.com