Connectats amb el Món!

 

Negar l’educació als infants és negar-los la possibilitat d’accedir a drets fonamentals com són la llibertat i la igualtat, valors amb els que s’identifica el Col·legi Sant Antoni Abat.

En els països en vies de desenvolupament hi ha milions d’infants que no poden accedir a l’educació. Davant d’aquesta realitat i essent conscients cada vegada més d’una societat globalitzada i connectada; la comunitat educativa del collegi col·labora en el projecte de les religioses teatines a la missió catòlica que tenen a Materi i Tanguietà, indrets situats a la República Popular de Benín a l’Àfrica Occidental.

A les localitats de Tanguietà i Materi (Benín) on els col·lectius de joves i de dones tenen més dificultats per accedir a una feina, les teatines ensenyen oficis i faciliten la inserció laboral. Aquesta precarietat es veu agreujada per problemes greus en àrees geogràfiques, per la condició econòmica, ètnica i de gènere.

benin7
  benin6   benin11

 

El centre “Mère Úrsula” a Materi acull una trentena de nins i nines de diverses edats, classes socials, llengües i religions als que dóna una formació integral que prioritza la recuperació de la dignitat humana per sobre d’altres valors.

El Col·legi Sant Antoni Abat canalitza tots els esforços per ajudar les escoles i hospitals que les teatines tenen a Àfrica a través del donatiu recaptat a la “Fira Solidària” que anualment organitza el departament de Pastoral del centre.

Els nostres alumnes manifesten que “aportar el nostre gra d’arena a Benín ens ha permès conèixer una altra societat, una altra manera de viure, una altra manera de pensar. És una experiència totalment enriquidora, que ens motiva a ser persones més tolerants i solidàries amb els que viuen en condicions marginals”.

benin12 benin2

 

Amb la fira solidària, contribuïm a que l'educació sigui una realitat als pobles exclosos d’Àfrica. Apostam per la sensibilització dels nostres alumnes perquè comprenguin millor la situació de pobresa dels països en vies de desenvolupament i la importància dels valors com la solidaritat i la cooperació internacional.

El nostre objectiu és fomentar en els alumnes una consciència solidària, responsable i compromesa amb els problemes del món i desenvolupar en ells un esperit altruista.

Volem ser una finestra oberta al món, compromesa amb el crit de persones que necessiten del nostre alè: Sant Antoni Abat està connectat amb el món.

Tenim molt clar el retorn emocional i d’educació en valors que significa l’organització de la fira solidària: si educam cooperant adquirim valors tots, tant els que aprenen com el que eduquen.

Respecte, solidaritat, tolerància i participació són els nostres ingredients per dir a la comunitat de religioses teatines de Son Ferriol “Comptau amb nosaltres”. Aquest és el compromís solidari del Col·legi Sant Antoni Abat.

 

- Cartes cooperants Benin