Taller d'art rupestre - 1rA ESO

 

A L’assignatura de Geografia i Història a primer d’ESO hem realitzat un taller de pintures rupestres. En primer lloc,  hem investigat on es troben les principals troballes artístiques dels nostres avantpassats, hem cercat informació de les coves d’Altamira, les de Tito Bustillo o la Valltorta.

Un cop analitzada la informació hem fet una plantilla utilitzant els colors negre, ocre i vermell intentant reproduir els dibuixos de la prehistòria, aquesta plantilla l’hem feta utilitzant ceres o llapis de fusta.

rup01    rup02   

Finalment, hem fet els dibuixos pintant amb plomes i pals damunt cartró, per fer els colors hem mesclat vermell d’ou amb pigments naturals, el color vermell amb òxid de ferro, el color negre amb carbó natural i l’ocre amb colorant alimentari.

D’aquesta manera ens hem apropat un poc a les creences dels nostres avantpassats, hem observat de primera mà la tasca que suposava fer aquest tipus d’expressions artístiques i la dificultat que comportava elaborar-los.

Esperam que els resultats vos agradin!!!

Trets identificatius

Els Col·legis Diocesans, seguint una rica tradició, responen al compromís de l’Església en l’educació dels més joves, que sap que “l’esdevenidor de la humanitat es troba a les mans dels qui són capaços de transmetre, a les generacions futures, raons per viure i esperar”

[seguiu llegint]