Taller d'escriptura antiga a 1r d'ESO

 

Els alumnes de primer a Geografia i història enguany hem estudiat l’aparició de les primeres formes d’escriptura: la cuneïforme (Mesopotàmia) i la jeroglífica (Egipte). Per apropar-nos a aquestes formes d’escriptura hem fet un cartutx amb el nostre nom. Els cartutxos egipcis representen una corda esquematitzada al voltant del nom del faraó que servia per protegir-lo per l’eternitat, també servien per delimitar-lo, també l’orientació del cap dels animals era utilitzada per conèixer la direcció de la lectura. Cada un de noltros ha fet un cartutx amb el seu nom.

 

egipte_16_01  egipte_16_02 

 

A primera hora del matí van agafar un autobús des de la plaça de Son Ferriol, i durant tot el matí, fins després de dinar, van dur a terme una visita completa acompanyats dels monitors del recinte. Van visitar tots els aquàriums, dividits segons els diferents climes de la Terra i també, per parelles, van realitzar l’arriscada dissecció... d’un verat!!

L’activitat va ser la mar d’interessant, i tots van tornar a casa força contents i cansats!

Trets identificatius

Els Col·legis Diocesans, seguint una rica tradició, responen al compromís de l’Església en l’educació dels més joves, que sap que “l’esdevenidor de la humanitat es troba a les mans dels qui són capaços de transmetre, a les generacions futures, raons per viure i esperar”

[seguiu llegint]