Pujada a peu al Castell de Bellver

 

Iniciàrem la pujada al castell des del carrer Joan Miró, on ens va deixar el bus. Tots arribàrem amb moltes ganes de pujar caminant pel bosc que envolta aquesta construcció gòtica tan singular i que constitueix un pulmó extraordinari de Palma.

Una vegada a dalt, vàrem poder gaudir de les meravelloses vistes que ofereix el mirador: la badia de Palma amb el magnífic port comercial, el barri del Terreno, La Seu i més enllà tota la ciutat de Palma i la mar de rerefons.

Mentre observàvem les vistes va començar a ploure i aprofitàrem per entrar al Castell, uns dels pocs a Europa de doble tambor.

 img_7732ok     img_7740

Mentre observàvem les vistes va començar a ploure i aprofitàrem per entrar al Castell, uns dels pocs a Europa de doble tambor.

 

Això ens va donar l’oportunitat de visitar el Museu d’història de la ciutat de Palma, on en imatges i a través de multitud d’objectes observàrem l’evolució de la ciutat des de l’edat mitjana fins a l’època moderna i actual.

 

Aquesta visita va ser l’escenari perfecte per explicar algunes dades de l’evolució econòmica moderna de Palma, explicant com al principi del segle XX el barri del Terreno i la zona de la plaça Gomila eren un lloc d’estiueig de la burgesia palmesana. L’evolució de la façana marítima de Palma, amb l’arribada del turisme, ens va sorprendre molt.

 

I després de tanta història tocava tornar al present i iniciar la baixada passant per davant de l’ermita del Castell, que constitueix una construcció autònoma dins el mateix recinte, aturant-nos a berenar un poc mentre comentàvem aspectes de la visita abans de tornar al centre.

  

 

Trets identificatius

Els Col·legis Diocesans, seguint una rica tradició, responen al compromís de l’Església en l’educació dels més joves, que sap que “l’esdevenidor de la humanitat es troba a les mans dels qui són capaços de transmetre, a les generacions futures, raons per viure i esperar”

[seguiu llegint]