La Fundació Barceló

 

El passat divendres dia 31 els alumnes de primer i segon de CF vàrem visitar la seu de la Fundació Barceló al carrer Sant Jaume de Palma.

La Fundació Barceló és una institució creada per la família Barceló l’any 1989 i té dues grans missions, per una banda el desenvolupament de programes d’ajuda i cooperació internacional, principalment a Amèrica Llatina, i per una altra banda la seva labor com a entitat promotora de l’art de les Illes Balears a través del Concurs de Pintura per a Joves Artistes.


barcelo03   barcelo02

 

En primer lloc vàrem visitar l’edifici de la seu, edifici històric anomenat Casa del Marqués del Reguer-Rullan, és un pati mallorquí amb les característiques de les cases pati dels segles XVIII i XIX de Palma. Els carrer estrets del centre de Palma obligaven a la creació d’espais interiors per donar llum a les cases, fresca a l’estiu i una funció molt important com era la recollida d’aigua. Aquest edifici catalogat com Bé d’interès Cultural és des de l’any 1990 seu de la Fundació.

La nostra visita fou guiada per una de les responsables de comunicació de la Fundació i ens explicà la gran labor que fan arreu dels països més necessitats d’Amèrica Llatina amb la construcció d’escoles i hospitals, la creació de xarxes d’aigua potable i recolzament econòmic al personal encarregat de la gestió i distribució de l’ajuda exterior, a cada una de les seus repartides per aquest països.

 

barcelo01

 

Una altra segona part de la visita ens va dur al llarg de les sales de la part superior de l’edifici que tenen a la vegada una doble funció, son l’espai físic allà on fan feina els treballadors de la Fundació, com a seu central i una altra funció és ser un lloc meravellós per exposar un gran nombre de pintures de gran valor artístic i obres de gran importància per a la història de l’art a les Illes Baleares.

Volem agrair que ens hagin donat l’oportunitat de visitar la Fundació i l’amable atenció de tot el personal, us convidam des d’aquí a visitar la seva WEB i conèixer més de la seva activitat.

 

 

 

 

Trets identificatius

Els Col·legis Diocesans, seguint una rica tradició, responen al compromís de l’Església en l’educació dels més joves, que sap que “l’esdevenidor de la humanitat es troba a les mans dels qui són capaços de transmetre, a les generacions futures, raons per viure i esperar”

[seguiu llegint]