Visita al Congrés dels Diputats

 

Tot va començar com un petit somni, una gran il·lusió, dur els alumnes de Cicles a visitar el Congrés de Diputats de Madrid. En un primer moment pensàvem que al Congrés no acceptarien la nostra petició, que no hi hauria lloc, que estaria tot reservat... i la nostra sorpresa fou gran quan en Toni Lirola ens va passar la cridada i ens digué: “Et truquen de Madrid!”, per dir-nos que teníem hora per visitar el Congrés de Diputats dia 29 de gener a les 13 hores.

Des d’aquell moment, vàrem començar a planificar el viatge a Madrid, conscients de la importància de la visita. Amb molta il·lusió i amb moltes ganes va arribar el dia de partir, dies abans havíem aprofundit sobre la seva història i les seves funcions dins un estat de dret com l’espanyol. En arribar a Madrid i després de córrer molt per arribar d’hora a la nostra cita i passar tot un seguit de controls de seguretat, per fi vàrem trepitjar el Congrés.

madrid_01   madrid_05

 

Vàrem començar a visitar les sales de consultes, el saló d’entrada, les catifes, la sala de premsa, els escriptoris de feina i per acabar l’hemicicle, moment final i més impressionant de la visita. El cor de la nostra democràcia, ja mai podrem oblidar que hi hem estat.

 

madrid_02

 

En sortir i després de dinar era el moment de descobrir una gran ciutat, molt organitzats vàrem fer un ruta pel Madrid monumental, el centre històric i la fantàstica Gran Via.

El dia s’acabava, no teníem molt de temps, però sí moltes ganes d’aprofitar fins al darrer minut. Va ser un dia molt intens en què vàrem gaudir molt, tot i així, ens quedaren coses per fer, però diuen que sempre has deixar alguna cosa pendent per poder tornar.

Nosaltres hi tornaríem demà!

 

 

 

 

Trets identificatius

Els Col·legis Diocesans, seguint una rica tradició, responen al compromís de l’Església en l’educació dels més joves, que sap que “l’esdevenidor de la humanitat es troba a les mans dels qui són capaços de transmetre, a les generacions futures, raons per viure i esperar”

[seguiu llegint]