Any Ramon LLull

Dijous 29 d'octubre realitzàrem una sortida cultural amb l'alumnat de 1r de batxillerat. La sortida fou organitzada pel departament de pastoral (Marga Pons i Pilar Ruano)i el professor de llengua catalana (Rafel Ramis).

Partírem a les 8h del matí amb un dia esplèndid. Quedàrem tots a la plaça i pujàrem a l'autobús de l'EMT fins a la parada Manacor 27. Devora la benzinera ens esperava na Marga.

Tot seguit ens adreçàrem al Parc de la Mar on berenàrem tots plegats.

Després de berenar anàrem al monument del Passeig Sagrera d'en Ramon Llull on aprenguérem que fou esculpit per l'escultor basc, nascut a Guernika, i afincat a Mallorca, Horacio de Eguía, el 1966 i inaugurat el 1967 durant l’època franquista i en ple boom turístic. L'escultura està feta de bronze i granit i té uns tres metres d'alçada i consta de quatre inscripcions en llatí, català i àrab respectivament.

 

llull02    llull01    llull03

 

Posteriorment, mentre un grup posava rumb cap a Sant Francesc, per veure el claustre i el sepulcre del savi, l'altre anava cap al Museu Diocesà on visità una exposició meravellosa sobre el beat.

El projecte de la sortida va ser conèixer més a fons la figura mallorquina més rellevant de la història des d'un altre punt de vista més lúdic i en un espai fora de les aules. Els alumnes cercaren informació a través del google i completaren una fitxa amb les explicacions teòriques del professor i els diferents llocs emblemàtics que visitaren.

A Sant Francesc aprenguérem com i quan va morir Ramon Llull i visitàrem el claustre gòtic del segle XIII. Després anàrem cap a la basílica i contemplàrem el sepulcre d'alabastre enlairat del beat realitzat per l'escultor Francesc Sagrera el 1487. Entre el claustre i la basílica vàrem poder observar al·lucinats la Relíquia (un petit fragment de la mandíbula del possible futur sant).

Trets identificatius

Els Col·legis Diocesans, seguint una rica tradició, responen al compromís de l’Església en l’educació dels més joves, que sap que “l’esdevenidor de la humanitat es troba a les mans dels qui són capaços de transmetre, a les generacions futures, raons per viure i esperar”

[seguiu llegint]